Trupele turce duc lupte intense cu rebelii kurzi din nordul Irakului, in timp ce se apropie de una dintre principalele tabere ale separatistilor, au anuntat marti surse locale, relateaza NewsIn.

Membri ai fortelor militare kurde au spus ca luptele continua fara intrerupere de duminica seara in zona taberei Zap, pe care trupele turce incearca sa o cucereasca.

Tabara, situata la sase kilometri de frontiera turca, este unul dintre principalele puncte de trecere folosite de rebelii din PKK pentru a se infiltra in Turcia si a comite atacuri.

Ciocnirile continua de luni seara si in regiunea muntoasa Hakurk, spre est, unde armata turca a trimis trupe cu ajutorul elicopterelor, in timp ce elicoptere de atac bombardeaza pozitii PKK.

Atacul a fost precedat luni de bombardamente ce au vizat tabara din Hakurk, unul dintre principalele bastioane ale PKK, din apropierea frontierei iraniene si la circa 20 de kilometri de granita cu Turcia.

Armata turca a lansat joi seara o ampla operatiune terestra in nordul Irakului impotriva rebelilor la PKK si cel putin 153 rebeli si 17 militari turci au murit pana acum.

Ankara a estimat la circa 4.000 numarul rebelilor din nordul Irakului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.