Costul lucrarilor necesare pentru „a lega" Asia de Africa, peste Marea Rosie, ajunge la 70 miliarde de dolari

O companie detinuta de Tarek bin Laden, fratele vitreg al lui Osama bin Laden, are in plan construirea unuia dintre cele mai lungi poduri din lume. Acesta, care se estimeaza ca va masura 28,5 kilometri lungime, va traversa Stramtoarea Mandab, legand Yemenul de Djibouti. Tarek bin Laden Construction negociaza cu guvernele celor doua tari in vederea realizarii acestui proiect.

„Podul secolului", dupa cum este numit, va lega Yemenul si Djibouti, peste Marea Rosie, printr-o autostrada cu sase benzi si o cale ferata. La ambele capete ale podului va fi construit cate un oras nou. in afara faptului ca infaptuirea proiectului costa in jur de 70 miliarde de dolari, criticii acestuia sunt alarmati ca podul urmeaza sa fie construit intr-o zona cu inalta activitate seismica.

Tarek bin Laden a facut lobby pe langa politicienii din Djibouti si Yemen pentru a accepta propunerea sa. Podul urmeaza sa traverseze Stramtoarea Mandab, care este cea mai ingusta stramtoare din lume dintre doua tari. Propriu-zis, acesta urmeaza sa uneasca Djibouti cu Insula Perim a Yemenului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.