Coalitia anti-Musharraf cauta premier.
Cistigatorii alegerilor din Pakistan, fostele partide de opozitie, s-au reunit vineri pentru a incerca sa gaseasca un candidat pentru functia de premier. Reprezentantii partidului fostului premier Benazir Bhutto (asasinat in decembrie) - Partidul Poporului din Pakistan - si ai celui al fostului premier Nawaz Sharif, Liga Musulmana din Pakistan (Nawaz), convenisera joi sa formeze o coalitie de guvernare, in care sa nu accepte si principalul partid care il sprijina pe presedintele Pervez Musharraf.

Nawaz Sharif i-a cerut chiar presedintelui sa isi prezinte demisia, dar acesta a declarat ca nu intentioneaza asa ceva. Pervez Musharraf se bucura de sprijinul Statelor Unite, care il vad ca pe un aliat important in lupta antiterorista. In coalitia de guvernare urma sa fie invitat si Partidul National Awami, partid nationalist pashtun, care i-a indepartat de la putere pe islamisti in regiunea de nord-vest a tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.