Reconstituirea camerei cu pereti acoperiti cu ambra ... Vanatorii de comori sustin ca faimoasa Camera de Chihlimbar se afla intr-o pestera din apropierea satului Deutschneudorf

Un grup de cautatori de comori din Germania spune ca a descoperit locul unde ar putea fi ascuns aurul care face parte dintr-o colectie ruseasca numita "a opta minune a lumii", inainte de a disparea. Este vorba de celebra Camera de Chihlimbar, furata de trupele germane, in 1941, in timpul invaziei lor in Uniunea Sovietica.

Locul unde ar putea fi ascunsa Camera de Chihlimbar si alte giuvaeruri din aur si argint se afla in apropiere de satul german Deutschneudorf.

Testele efectuate de va­natorii de comori au aratat ca, in aceasta zona, la adancimea de 20 de metri, exista o grota in care se gaseste o mare cantitate de metale pretioase. Heinz-Peter Haustein, unul dintre participantii la sapaturi, spune ca este cu siguranta o ascunzatoare in care se afla aur, poate si argint. Se crede ca aurul provine din Camera de Chihlimbar. Accesul in pestera va fi posibil abia peste cateva saptamani. Au fost adusi experti si ingineri care cauta eventuale bombe-capcana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.