Maine, marina americana va incerca sa doboare satelitul spion, numai dupa ce naveta spatiala Atlantis va ateriza, au declarat oficiali americani, citati de CNN sub protectia anonimatului.

Marina intentioneaza sa doboare satelitul in momentul intrarii in atmosfera, la o altitudine de 240 de km, astfel incat fragmentele sa arda rapid, relateaza Ziua.

Agentia americana pentru aparare antiracheta a estimat costul incercarii de interceptare la 40 - 60 de milioane de dolari. In cazul in care nu va fi doborat, satelitul ar putea reveni pe Pamant la inceputul lunii martie.

Potrivit EVZ, intrucat supersecretul satelit a scapat de sub control imediat dupa lansarea sa, in decembrie 2006, combustibilul de la bord este intact, iar rezervorul probabil ca va rezista reintrarii in atmosfera si va dispersa periculoasa hidrazina pe o suprafata echivalenta cu cea a doua terenuri de fotbal.

Trei proiectile de tipul Aegis au fost modificate astfel incat senzorii termici sa poata depista obiectul, care nu are nicio sursa de caldura proprie si sa-l distruga.

Prima raceheta va fi lansata dupa aterizarea navetei spatiale Atlantis iar in caz de esec rmatoarele rachete vor fi lansate la interval de una sau doua zile, functie de cat va dura evaluarea efectului avut de tragerea anterioara, plus operarea de eventuale modificari suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.