Peste 5.000 de persoane, printre care numerosi studenti, au manifestat luni in centrul Belgradului impotriva independentei Kosovo.

"Kosovo este Serbia", "Ridica-te, Serbia", "Kosovo va ramane al nostru", "Kosovo este inima Serbiei", au scandat manifestantii, care aveau drapele sarbe, relateaza NewsIn.

Studentii au raspuns apelului colegilor lor de la Facultatea de Drept, dar printre manifestanti puteau fi vazute si grupuri de suporteri ai echipelor de fotbal.

Duminica, la cateva ore de la proclamarea independentei Kosovo, cateva sute de tineri din capitala sarba au aruncat cu pietre si torte in ambasadele Statelor Unite si Sloveniei, primele considerate instagatoarele independentei Kosovo, a doua fiind detinatoarea presedintiei Uniunii Europene. Au existat ciocniri intre manifestanti si politie, care a folosit gaze lacrimogene, iar circa 50 de persoane, dintre care 20 de politisti, au fost ranite.

Manifestatii au avut loc luni si in Kosovo, in numeroase localitati unde sarbii sunt majoritari. "Kosovo este Serbia pentru totdeauna", "Kosovo nu are pret", au scandat manifeastantii la Kosovska Mitrovita, oras divizat etnic din nordul Ksoovo.

Furia sarbilor s-a facut simtita si la Banja Luka, capitala sarbilor din Bosnia, unde mai multe mii de tineri sarbi au manifestat scandand "Europa, respecta legile internationale" si "Nu dam Kosovo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.