Acest sprijin va intensifica presiunile asupra lui Mike Huckabee, principalul adversar al lui McCain, de a renunta la cursa. La randul sau, McCain l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca se pregateste sa conduca un guvern-marioneta. Senatorul de Arizona, care este candidatul cu cele mai mari sanse de a obtine investitura republicana pentru prezidentialele din noiembrie din SUA, a afirmat, adesea, ca atunci cand priveste in ochii lui Putin vede un K, un G si un B.

BENEFICIARUL

Mass-media americana cred ca Hillary Clinton va fi principala beneficiara a votului "superdelegatilor". Cu alte cuvinte, jocurile ar fi facute in favoarea senatoarei statului New York. Senatorul de Illinois, Barack Obama, nu crede. "Superdelegatii" sunt flexibili, sustine el, adaugand ca "daca vom veni la Conventie cu cel mai mare numar de delegati obisnuiti, vom putea spune ca alegerea electorilor este clara".

"Superdelegatii" nu vor avea capacitatea de a rezista optiunii majoritatii electorilor la primare si caucus-uri.

Diferenta infima care separa candidatii democrati Hillary Clinton si Barack Obama in cursa pentru investitura la prezidentialele americane ar putea ca, dupa decenii, sa reinvie un scenariu in viata politica a tarii: o investitura care se joaca chiar in timpul Conventiei partidului, care va avea loc in vara, la Denver.