120.000 de „non-rezidenti" aduc in fiecare an cel putin 23 miliarde de lire sterline economiei britanice.

Ministrul finantelor, Alistair Darling, a propus in urma cu mai multe luni sa impuna o taxa anuala si forfetara de 30.000 de lire sterline (echivalentul a 40.000 de euro) pentru strainii „non-rezidenti" care traiesc de mai bine de sapte ani in Marea Britanie. Impozitul a fost agreat, dar alte puncte criticate din reforma sa fiscala, care-i vizau pe acesti miliardari, au fost respinse. Avantajele fiscale de care non-rezidentii s-au bucurat pana in prezent au atras numerosi magnati greci, oligarhi rusi si de alte nationalitati la Londra.

La presiunile expertilor din City (centrul financiar si al afacerilor din Londra), ministrul finantelor, Alistair Darling, a renuntat la punctele sensibile din reforma sa fiscala. Proiectul initial al lui Darling prevedea reducerea avantajelor exorbitante de care beneficiau aproape 120.000 de straini ce profita de statutul special al „non-rezidentilor".

Acest statut permite strainilor care traiesc in Marea Britanie, dar au domiciliul declarat in alta tara, sa nu plateasca impozite in Albion. Ministrul Alistair Darling voia sa impuna, in urma cu mai multe luni, o taxa anuala si forfetara de 30.000 de lire sterline tuturor strainilor „non-rezidenti", stabiliti, practic, de mai multi ani in Marea Britanie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.