Autoritatile din China au interzis de pe piata interna materialele audio si video de groaza sau care contin elemente supranaturale.

Administratia Generala pentru Presa si Publicatii de la Beijing a anuntat ca ia aceasta masura pentru a proteja "sanatatea psihologica" a copiilor.

Producatorii din domeniul media au la dispozitie trei saptamani pentru a opri lucrul sau a retrage de pe piata materialele audio si video care pot fi calificate drept "de groaza" sau "oculte".

De asemenea, Administratia Generala pentru Presa si Publicatii a anuntat ca sunt interzise fantomele violente, spiritele raului, monstrii si demonii si, in general, toate personajele inumane, precum si elementele supranaturale folosite cu scopul de a obtine un efect de teroare sau groaza.

Autoritatile chineze au motivat aceste masuri spunand ca elementele de groaza, violenta si cruzimea pot afecta dezvoltarea psihologica a copiilor.

Administratia Generala pentru Presa si Publicatii de la Beijing nu a dat detalii despre felul cum se va asigura ca materialele audio si video de groaza vor disparea de pe piata.

La inceputul acestui an, autoritatile chineze au anuntat o campanie similara de interzicere a materialelor audio si video cu caracter sexual, considerandu-le de prost gust sau daunatoare.

Toate aceste masuri fac parte din eforturile autoritatilor de la Beijing de a exercita un control cat mai strict asupra domeniului cultural, inaintea Olimpiadei din luna august.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.