"Nu ii vom imita, dar evident ca acesta va fi un semnal pentru noi si vom reactiona la un asemenea comportament al partenerilor nostri pentru a ne proteja propria securitate. Avem pregatit un plan si stim ce vom face", a declarat Putin in conferinta actuala de la Kremlin.

Anterior, Putin calificase drept "imorala si ilegala" orice sustinere pentru o declaratie "unilaterala" a independentei Kosovo, in conditiile in care Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa se reuneasca in cursul zilei, la cererea Serbiei si Rusiei.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a respins miercuri ideea ca Rusia sa adopte sanctiuni impotriva Kosovo sau a tarilor care ii recunosc independenta. "Rusia nu va recurge la nici o masura punitiva impotriva nimanui. O asemenea sugestie este absurda. Suntem siguri insa ca recunoasterea independentei ar fi o greseala", a spus el.

Rusia a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate, in legatura cu independenta iminenta a Kosovo, declarandu-se totusi pesimista in legatura cu rezultatul, dupa o reuniune cu reprezentantii UE marcata de "divergente radicale".