Stare de urgenta in orasul bolivian Trinidad, dupa ce inundatiile au devenit aproape de nestapanit.

3.000 de oameni au fost evacuati din zona, iar apele ameninta din clipa in clipa sa rupa un dig. Specialistii spun ca ploile torentiale au fost cauzate de fenomenul La Nina, produs in Oceanul Pacific, anunta Antena 3.

Presedintele Evo Morales a declarat duminica stare de urgenta, dupa ce apele au acoperit aproape in intregime case si masini.

10 orase din regiunea Trinidad au fost inundate si 3.000 de locuitori au fost evacuati. Oamenii traiesc acum sub cerul liber sau, in cel mai bun caz, in corturi. Rezervele de apa potabila si cele de mancare sunt pe terminate, iar asta nu e tot.

Postul local de radio a anuntat ca nivelul apelor va mai creste in urmatoarele doua sau trei zile. In acest caz, este foarte posibil ca digurile sa fie distruse, iar apele sa inunde in totalitate zona.

Speriati, locuitorii se pregatesc deja de un eventual dezastru, folosind saci cu nisip pentru protectie.

Pana acum, 80 de mii de kilometri patrati, adica o suprafata echivalenta cu marimea Austriei, a fost inundata in provincia amazoniana Beni.

In ultimele 3 luni, 51 de oameni au murit in Bolivia, din cauza inundatiilor. Specialistii spun ca ploile torentiale sunt provocate de fenomenul La Nina, produs in Oceanul Pacific


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.