Scenaristii de la Hollywood, care au paralizat industria americana a divertismentului printr-o greva de trei luni, au decis marti, prin vot, sa se intoarca la munca. Informeaza Realitatea.

"Ce avem acum este un contract privind castigurile scenaristilor in urma difuzarii operelor lor pe internet, pe care l-am obtinut in urma unei intelegeri istorice. Este un acord care le permite scenaristilor sa intre in secolul 21, stiind ca munca lor va fi protejata", a declarat Michael Winship, presedintele sindicatului scenaristilor.

Contractul cu marile studiori, care a fost incheiat pe trei ani, garanteaza o crestere de cel putin 3% a castigurilor scenaristilor.

Incheierea celei mai lungi greve de la Hollywood le-a luat o piatra de pe inima membrilor Academiei Americane de Film, care s-au temut ca nu vor avea parte de traditionala ceremonie a premiilor Oscar. Din cauza miscarii de protest, ceremonia de decernare a Globurilor de Aur a fost anul acesta o simpla conferinta de presa.

Greva scenaristilor din Statele Unite a costat peste doua miliarde de dolari si a afectat zeci de mii de angajati, implicati in productia filmelor, dar si milioane de telespectatori.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.