Potrivit sondajelor, Obama a obtinut in Virginia si in Maryland aproximativ doua treimi dintre voturile alegatorilor democrati, in timp ce in Washington D.C. el a castigat aproximativ 75%, anunta Realitatea.

Aceasta este cea de-a saptea victorie consecutiva obtinuta de tanarul senator de Illinois in fata fostei Primei Doamne. In urma acestui scrutin, Obama trece din nou in frunte, avand sustinerea a 1181 de delegati ai Partidului, in timp ce Hillary Clinton dispune de 1173, relateaza CNN. Pentru a obtine investitura partidului, un candidat are nevoie de voturile a 2021 de delegati.

Hillary Clinton are insa motive mai serioase de ingrijorare. Potrivit unui sondaj, Obama este favoritul a 80% dintre democratii tinerei generatii, in timp ce senatoarea din New York este preferata de doar 20%. Obama este si preferatul electoratului feminin, in timp ce printre alegatorii albi el este practic la egalitate cu senatoarea de New York.

In ceea ce priveste confruntarea intre candidatii Partidul Republican, care a fost mai stransa, victoria i-a revenit favoritului John McCain. Acesta are de partea sa 796 de delegati, fata de numai 217 ai rivalului sau. Pentru a obtine investitura republicana, un candidat are nevoie de 1.191 de delegati.

Potrivit site-ului RealClear Politics, in cazul unei confruntari intre McCain si Hillary Clinton, senatorul republican ar fi castigator. McCain ar pierde insa cursa daca l-ar avea in fata de Obama.