Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, continua o scadere in sondaje, ultimul studiu aratand ca doar 39% dintre francezi sunt multumiti de seful statului.

Presedintele Frantei a intrunit in februarie 58% din opiniile defavorabile, in timp ce 39% dintre francezi s-au declarat multumiti de presedinte, iar 3% nu si-au exprimat opinia, potrivit unui barometru Ipsos-Le Point care va aparea joi, informeaza NewsIn. Sarkozy pierde 10 puncte procentuale in comparatie cu luna ianuarie, iar ponderea opiniilor defavorabile a crescut cu 9%.

Potrivit unui alt sondaj publicat luni, barometrul CSA, Sarkozy a inregistrat o pierdere de 6%, cota sa de incredere ajungand la 42%.

Politica economica a lui Sarkozy si mai ales problema puterii de cumparare, ca si expunerea vietii sale private alaturi de Carla Bruni sunt principalele cauze ale scaderii popularitatii sale, potrivit sondajelor de opinie.

In schimb, cota premierului Francois Fillon a crescut cu 7%, ajungand la 52% opinii favorabile, fata de 45%, potrivit barometrului Ipsos-Le Point.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.