Guvernul sarb a anuntat va adopta "o decizie de anulare a actelor ilegale" ale autoritatilor kosovare, in cazul proclamarii independentei provinciei, la sfarsitul acestei saptamani.

Presedintele sarb Boris Tadici, premierul Voislav Kostunita si presedintele Parlamentului Oliver Dulici au discutat despre o posibila declaratie ilegala de independenta a Kosovo, anunta NewsIn. Acestia au transmis printr-un comunicat ca "toate institutiile statului trebuie sa ia deciziile si masurile necesare pentru a anula toate actele ilegitime ale independentei unilaterale". Nu s-a precizat inca care vor fi masurile pe care le va lua Serbia in cazul proclamarii independentei provinciei kosovare.

Presedintele sarb a convocat marti Consiliul National de Securitate, cel mai importat for de securitate sarb, iar Kostunita va prezida o sedinta a guvernului joi, pentru a adopta "o decizie de anulare a actelor ilegale" precum o declaratie de independenta a provinciei.

Daca va fi adoptata, aceasta decizie va fi transmisa apoi Parlamentului sarb si "va deveni activa daca acest act ilegitim se produce", precizeaza comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.