Cu ocazia aniversarii a 29 de ani de la Revolutia Islamica, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a anuntat ieri ca Iranul va lansa doua noi rachete in spatiu.

„Doua noi rachete vor fi lansate si speram ca primul satelit construit in Iran va fi plasat pe orbita vara urmatoare“, a declarat Mahmud Ahmadinejad, potrivit Cotidianul.

Referindu-se la la o noua posibila votare a unei rezolutii Consiliului de Securitate al ONU impotriva Iranulu, din cauza programului nuclear, Ahmadinejad a declarat ca : „Poporul iranian nu va renunta nici un pic la drepturile sale in cadrul programului nuclear, ei nu pot face nimic decit sa se joace cu hirtiile si sa faca propaganda“

Ahmadinejad sfideaza presiunile Consiliul de Securitate al ONU, care cer Iranului sa-si suspende programul de imbogatire a uraniului si sa colaboreze mai mult cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica, apreciind ca recomandarile Natiunilor Unite sunt doar niste "bucati de hartie".

"Problema nucleara s-a incheiat. Inamicii nu mai pot decat sa se joace cu bucati de hartie", a adaugat Ahmadinejad, potrivit Ziua.

Pentru cea de-a 29-a aniversare a revolutiei islamice, manifestantii au scandat pe langa "moarte Americii" si "moarte Israelului" si "Moarte Frantei", probabil ca reactie la recenta pozitie mai dura a Parisului, in cehstiunea programului nuclear iranian, informeaza BBC.

Dupa cum transmite corespondentul BBC, la 29 de ani dupa inlaturarea sashului si venirea la putere a regimului clerical islamic, Iranul ramane izolat si in apriga confruntare cu Statele Unite.

In efortul de a accelera privatizarea si de a evita restrictiile impuse de SUA si ONU, potrivit Cotidianul, Iranul va lansa luna viitoare primele trei banci de investitii ale statului.

Ministrul de Finante, Heidari Khord Zanganeh, a declarat ca cele trei banci vor ajuta republica islamica sa privatizeze toate companiile publice pina in 2015, inclusiv operatiunile din sectoarele metalurgic, bancar si de telecomunicatii, si vor fi conduse de un consortiu care include companii private de investitii, dintre care unele sint afiliate la banci private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.