Pelicula "Atonement" ("Remuscare"), care a avut cele mai multe nominalizari, la 14 categorii, a fost desemnata Cel mai bun film in gala premiilor industriei britanice de film, BAFTA, relateaza NewsIn.

Daniel Day-Lewis a fost desemnat Cel mai bun actor pentru rolul din drama "There Will Be Blood" ("Va curge sange"), iar britanica Julie Christie a pierdut titlul de Cea mai buna actrita in fata lui Marion Cotillard, starul francez din biografia lui Edith Piaf, "La vie en rose".

Vedeta din "Michael Clayton", Tilda Swinton, a primit premiului pentru rol secundar, iar trofeul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar i-a revenit spaniolului Javier Bardem, pentru "No Country For Old Men" ("Nu exista tara pentru batrani"), film pentru care au fost premiati si regizorii, fratii Joel si Ethan Coen.

Potrivit Ziua, desi a avut cele mai multe nominalizari, "Atonement", in regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley si James McAvoy in rolurile principale, a luat doar doua premii in gala BAFTA, cel mai bun film si cea mai buna scenografie.

Regizorul Joe Wright a declarat in culise ca succesul filmului sau se datoreaza in cea mai mare parte autorului romanului Ian McEwan, care nu a participat la ceremonia de decernare a premiilor BAFTA.

"Filmul nu ar fi avut niciodata un asemenea succes daca nu ar fi existat acest roman extraordinar", a precizat Wright

Potrivit Cotidianul, la scenariu original, fosta stripteuza Diablo Cody a obtinut premiul pentru „Juno“. Dramaturgul sud-african adoptat de britanici, Ronald Harwood, a secun-dat-o la sectiunea pentru script adaptat, cu al sau „Le Scaphandre et le Papillon“, insa filmul lui Julian Schnabel a ratat premiul pentru Cel mai bun film intr-o limba straina, trofeul ajungind la cistigatorul de anul trecut al Oscarului la aceeasi categorie, „Viata celorlalti“.

Cel mai bun film britanic a fost declarat, ironic in raport cu titlul, „This Is England“, de Shane Meadows. Pe scurt, dupa cum a declarat actorul Daniel Day-Lewis, citat de Reuters, „ma bucur sa particip la acest circ anul asta pentru ca e un an bun“. Cea mai amuzanta declaratie a serii i-a apartinut insa lui Harwood, care a sustinut sus si tare ca nu mai e in greva.

Shia LaBeouf a primit The Orange Rising Star, in urma voturilor publicului, in timp ce premiul membrilor Academiei Britanice i-a fost acordat lui Sir Anthony Hopkins. Premiul pentru contributia deosebita adusa cinematografiei britanice i-a fost decernat lui Barry Wilkinson, informeaza Ziua.

Premiile BAFTA au avut o semnificatie sporita in acest an, dupa ce gala Globurilor de Aur din luna ianuarie a fost anulata din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood.

La gala de sambata seara si-au facut aparitia numeroase staruri, printre care Sylvester Stallone, Cuba Gooding Jr, Jeff Goldblum, Kevin Spacey, Kate Hudson, Jessica Biel si Emily Blunt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.