Comisia Europeana a propus crearea unui fond special pentru perioada 2007-2013, care sa ajute statele membre sa rezolve problema imigratiei si a azilantilor.

Suma de 8,3 miliarde de euro ar urma sa fie folosita pentru integrarea nou-venitilor in societatile gazda, dar si pentru repatrierea imigrantilor ilegali si a solicitantilor de azil ale caror cereri au fost respinse. Bruxelles-ul a sugerat utilizarea banilor si pentru sustinerea unor proiecte de orientare civica, instruire interculturala si pentru editarea unor ghiduri pentru imigranti. Din suma totala, o parte va fi directionata catre actiuni de imbunatatire a securitatii: prevenirea terorismului si promovarea drepturilor fundamentale.

17 milioane de romani in 2050

Potrivit unui studiu al Eurostat, Biroul de statistica al UE, populatia Uniunii Europene va spori cu peste 13 milioane de locuitori in urmatorii 20 de ani, cauza principala a acestei cresteri fiind imigratia. In Romania se asteapta o imbatrinire accentuata si o scadere a populatiei (cu un milion de cetateni pina in 2025 si inca doua-trei milioane pina in 2050).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.