Comisia Electorala a amanat cu cateva zile confirmarea oficiala a victoriei lui Boris Tadici la alegerile prezidentiale din Serbia, din cauza unei nereguli, a informat, marti, agentia Beta, relateaza AFP.

Potrivit rezultatelor preliminare, Tadici, presedintele in exercitiu, a obtinut 50,6% din voturi, in timp ce ultranationalistul Tomislav Nikolici a obtinut 47,7%.

Comisia a declarat valida o plangere privitoare la nereguli, depusa de un cetatean, si a decis organizarea unui nou vot intr-un birou la care sunt inscrisi 362 alegatori, ceea ce duce la amanarea cu circa zece zile a confirmarii rezultatelor, potrivit Beta.

Anuntarea rezultatelor definitive, prealabila depunerii juramantului de catre presedinte si prevazuta pentru marti, va avea loc la 16 februarie.

Insa amanarea nu va avea nicio influenta asupra rezultatului final al scrutinului perceput ca un referendum pentru sau impotriva UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.