Sudul Israelului a fost zguduit ieridimineata de primul atentat sinucigas din ultimul an, soldat cu ranirea a 11 civili si moartea unei israelience si a doi atentatori palestinieni din Gaza.

Potrivit EVZ, atentatul s-a produs intr-un centru comercial din orasul israelian Dimona (sudul Israelului) si a fost revendicat de Brigada Martirilor Al-Aqsa, grupare armata a miscarii Fatah.

Potrivit ziarului "Jerusalem Post", citat de Adevarul, o femeie a fost ucisa si alte 38 de persoane au fost ranite, dintre care una in stare critica. Politia a mai declarat ca doi atacatori sinucigasi ar fi fost la originea atentatului, insa cel de-al doilea a fost impuscat de fortele de securitate inainte de a-si putea detona centura cu explozibili.

Atentatul a fost revendicat de Brigazile Martirilor Al-Aqsa, organizatie apropiata gruparii Fatah, care a anuntat ca a folosit doi kamikaze din orasul Gaza, informeaza Realitatea.

Blocada impusa de Israel asupra Fasiei Gaza, la 23 ianuarie, pare sa fie motivul atentatului si risca sa arunce aceasta regiune intr-o grava criza umanitara. Orasul Dimona este situat intre Fasia Gaza si Egipt, tara in care mii de palestinieni au intrat cu forta pentru a-si cumpara alimente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.