Duminica sarbii sunt chemati la urne pentru a decide spre ce viitor se vor indrepta: european sau rusesc.

Potrivit Romania Libera, unii analisti comopara votul de duminica, care este perceput ca un referendum asupra viitrorului tarii, cu alegerile de acum aproape opt ani cand a fost inlaturat de la putere Sloboda Milosevici.

Ultimele sondaje de opinie arata ca cei doi candidati, Boris Tadici si Tomislav Nikolici, sunt aproape la egalitate in preferintele electoratului, astfel incat rezultatul ar putea fi decis de cateva zeci de mii de voturi.

Joi, la ultimele manifestari de campanie presedintele prooccidental Boris Tadici si ultranationa­lis­tul Tomislav Nicolici au strans mii de sustinatori in Belgrad

„Kosovo nu va fi niciodata independent. Ma aflu aici pentru a sustine Kosovo, va voi ajuta si va voi sprijini. Nu o sa va abandonez niciodata”, a spus Boris Tadici, potrivit BBC.

In paralel, Adevarul informeaza ca peste 15.000 de partizani ai lui Nicolici, adusi cu autobuze la Belgrad din mai multe orase din provincie, se adunasera la Arena, cea mai mare sala de sport din capitala.

Nicolici i-a asigurat pe alegatori ca nu este un adversar al Uniunii Europene. „Nu am nimic impotriva UE si a valorilor sale, dar am o singura pretentie: nu va atingeti de Kosovo!“, a declarat Nikolici, potrivit EVZ.

Analistul Milienko Dereta a declarat pentru AFP, citat de Romania Libera, ca prin aceste alegeri se hotaraste "viitorul mai multor generatii. Suntem intr-un moment crucial: va trebui sa alegem clar intre politica din cauza careia Serbia ar ajunge la distrugere totala si aceea care va duce tara spre mediul sau natural, Europa", a explicat Dereta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.