Solutia presedintiei italiene pentru iesirea din criza a fost respinsa prompt de partidele de dreapta, cu Berlusconi in prim-plan.

Presedintele Giorgio Napolitano, desi presat sa convoace alegeri anticipate, a ales sa ii incredinteze presedintelui senatului, Franco Marini, misiunea de a obtine un consens politic pentru revizuirea legii electorale si pentru un guvern interimar care sa faca aceasta reforma.

Dreapta a reactionat imediat. „Nu sintem de acord cu faptul ca trebuie schimbata legea electorala acum“, a declarat Berlusconi. Mai mult, el a amenintat ca va aduce la Roma milioane de manifestanti daca nu se organizeaza alegeri anticipate imediat.

Marile partide de dreapta si-au alaturat vocea celei a lui Berlusconi. „Probabil ca Marini va constata imposibilitatea adoptarii unei legi electorale consensuale. Va fi nevoit sa renunte la mandat si sa lase cortina. Sintem la ultimul act“, considera Gianfranco Fini, liderul Aliantei Nationale, formatiune conservatoare de dreapta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.