Politia din India a reusit sa demaste o retea globala de trafic de organe, dar inca il cauta pe seful acesteia, doctorul Amit Kumar, informeaza CNN, in pagina electronica.

Autoritatile au cerut populatiei sa ajute la identificarea lui Kumar, dupa un raid la o casa particulara din Gurgaon, oras in apropiere de Delhi. Politia a caracterizat reteua drept una care recolta rinichii de la persoane sarace si lii vindea pacientilor mai bogati.

In timpul raidului a fost arestat un doctor si cel putin 2 pacienti- unul din Grecia si altul din Statele Unite- dar care au fost eliberati ulterior.

Comisarul politiei din Gurgaon, Mahendra Lal, a declarat ca doctorul a recunoscut ca s-au efectuat 500 de transplanturi pe durata a zece ani, in cinci state din India. Acesta a mai adaugat ca la aceste operatii au participat patru medici, infirmiere si tehnicieni medicali si foloseau casa din Gurgaon ca sala de operatie. Intr-un birou din aceasta clinica improvizata s-a gasit si o lista cu 48 de persoane care asteptau pentru un transplant. Autoritatile au declarat pentru presa ca doctorul Kumar, cunoscut si sub numele de Dr. Santosh Rameshwar Raut, ar putea sa fi parasit deja India.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.