Proiectul ruso-german, crede comisia, va intari securitatea energetica a vechiului continent. Polonia isi vrea si ea partea
Uniunea Europeana, de data aceasta prin vocea comisarului pentru energie, Andris Piebalgs, continua sa apere proiectul de construire a gazoductului North Stream, care va lega Rusia de Germania pe sub Marea Baltica, noteaza "EUobserver".

"North Stream este, cu siguranta, un proiect de interes pentru europeni", a declarat Piebalgs in cadrul unei dezbateri publice pe aceasta tema, organizata marti de Parlamentul European. Comisarul leton a mai precizat ca proiectul "va intari securitatea energetica a UE prin crearea unei noi rute". Dincolo de ingrijorarile privind efectul negativ asupra mediului, Andris Piebalgs a tinut sa evidentieze avantajele numeroase pe care le ofera proiectul, cel mai important fiind capacitatea de a rezolva o parte din nevoile in materie de energie ale UE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.