Democratia rusa a mai primit, ieri, o lovitura, prin excluderea liderului opozitiei liberale, Mihail Kasianov, din cursa electorala pentru Kremlin.

Comisia electorala rusa a refuzat sa-i mai inregistreze candidatura pentru alegerile de la 2 martie, lasand practic scrutinul fara niciun candidat din randurile opozitiei, informeaza AFP.

Motivul invocat de Comisie a fost faptul ca 13,36% din cele doua milioane de semnaturi pe care Kasianov le-a strans, in calitate de candidat inde­pendent, sunt falsificate sau nu sunt valabile.

In aceste conditii, doar patru candidati vor participa la alegeri: Dmitri Medvedev ( sustinut de presedintele Vladimir Putin si a carui victorie este de altfel asteptata), ultranationalistul Vladimir Jirinovski, comunistul Ghennadi Ziuganov si Andrei Bogdanov (mai putin cunoscut, dar aparent loial Kremlinului), noteaza AFP, conform Rom­pres.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.