Potrivit unei noi carti, intitulata „Who Runs Britain", Albionul a devenit un paradis al miliardarilor

Ziarul britanic "The Telegraph" a dat publicitatii extrase dintr-o noua carte intitulata "Who Runs Britain" ("Cine conduce Marea Britanie"), semnata de Robert Peston. in paginile acestui volum, autorul cauta sa descopere radacinile crizei financiare actuale. Peston crede ca guvernul incurajeaza prosperitatea superbogatasilor pentru ca este convins ca este benefica atat pentru Londra si pentru Marea Britanii.

Triumful superbo­gata­silor a fost fenomenul social cel mai evident in ultimii ani in Marea Britanie. Prezenta pe pamantul britanic a unui numar prea mare de oameni cu averi imense, care devin mai bogati cu fiecare minut ce trece, a fost incurajata de Tony Blair si Gordon Brown.

Datorita sistemului avantajos de impozitare, Marea Britanie a devenit un paradis al miliardarilor. "in toate domeniile de afaceri si industrie, talentul personal este rasplatit cu zeci de miliarde de lire, in timp ce oamenii relativ saraci devin tot mai saraci", subliniaza Peston.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.