Zalmay Khalilzad, fost oficial al Casei Albe care a servit SUA in calitate de ambasador in tara sa natala, Afganistan, a fost desemnat sa preia conducerea celei mai mari misiuni diplomatice americane, cea din Irak. Secretarul de Stat, Condoleezza Rice, a anuntat aceasta alegere in cadrul unei ceremonii la Departamentul de Stat. "Am placerea sa anunt intentia presedintelui de a-l numi pe Zalmay Khalilzad in postul de ambasador in Irak", a spus ea, in fata presei.

Profitand de aceasta ocazie, Khalilzad a promis sa lucreze pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale irakienilor in perioada reconstructiei tarii. "Voi colabora cu toti irakienii, toate grupurile etnice, barbati si femei, pentru a accelera succesul in Irak", a declarat Khalilzad. Khalilzad, a carui numire urmeaza sa fie confirmata de Senatul american, il va inlocui pe John Negroponte, care a ocupat acest post timp de noua luni inainte de a fi numit, in februarie, director al Serviciilor de Informatii Nationale (DNI) pentru coordonarea ansamblului agentiilor de informatii americane.

Salutand activitatea lui Khalilzad, Rice a declarat ca timp de peste un an el a sustinut eforturile SUA de a ajuta milioane de refugiati afgani sa revina in tara lor si de a se bucura de libertate. "Zal a fost intr-adevar eficient", a subliniat ea. Khalilzad a lucrat cu Rice in cadrul consiliului national de securitate in primul mandat al lui George W. Bush.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.