Cu 110 voturi din 165 exprimate, parlamentul irakian a adoptat marti un nou drapel national, renuntand la ultimul simbol al regimului Saddam Hussein. Noul steag este insa valabil doar un an.

Potrivit Realitatea, decizia a fost luata la cererea comunitatii kurde, care a refuzat arborarea drapelului dupa caderea regimului Hussein, din cauza simbolisticii. Cele trei stele reprezentau ideologia partidului Baas, unitatea, libertatea si socialismul.

In timp ce kurzii se bucura de schimbare si promit sa inalte noul steag irakian in teritoriul lor, altii considera ca acesta ar putea fi un nou motiv de ecaladare a violentei, comenteaza Adevarul.

"Simtim ca acest subiect va duce la noi dezbinari in randul irakienilor. Va reduce stabilitatea tarii si va duce la violente. ii va indeparta si mai mult pe irakieni de guvern", spune Saleh Mutlak, membru al Consiliului Dia-logului National, grupare sunnita din care fac parte fosti membri ai partidului Baas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.