Peste 18.000 de politisti britanici protesteaza in aceste momente pe strazile Londrei. Actiunea este determinata de salariile mici pe care le au.

Nemultumirile politistilor britanici au inceput in decembrie 2007, cand ministrul de Interne, Jackie Smith, a refuzat sa puna in aplicare o crestere salariala de 2,5%. In schimb, guvernul a promis o crestere de doar 1,9%, sub rata inflatiei. Reducerea cresterii salariale va ajuta guvernul britanic sa economiseaca 30 de milioane de lire sterline, a acuzat federatia politistilor.

Protesul a inceput la Hyde Park si se va termina in fata Ministerului de Interne unde politistii vor inmana o petitie guvernului. Politistii ar fi beneficiat de cresteri salariale intre 131 si 264 de lire sterline in functie de experinta.

Salariul anual al unui politist incepator depaseste 20.000 lire sterline, iar salariul unui inspector poate ajunge pana la 42.000 de lire. Salariul mediu in Marea Britanie este de circa 28.000 de lire pe an.

Un protest de proportii asemanatoare a mai avut loc in 1918, cand pe strazi au iesit 12.000 de ofiteri pentru a cere salarii mai mari. Politistii din Marea Britanie sunt reprezentati nu de un sindicat, ci de o federatie care numara 140.000 de membri. Ofiterii de politie cu mandat special nu au voie sa faca greva.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.