Omar ben Laden are un mesaj pentru tatal sau, Osama: ”Cauta o alta cale”. Fiul celui mai cautat om din lume, a fost intervievat duminica de catre CNN.

Omar a declarat ca a hotarat sa vorbeasca in public pentru ca doreste ca Osama ben Laden sa puna capat violentelor, acte prin care au fost ucisi mii de oameni nevinovati, in atentatele de la 11 septembrie 2001 si in intreaga lume.

“Ii transmit tatalui meu: Incearca sa gasesti o alta cale pentru a-ti indeplini scopul. Bombele si armele nu trebuie folosite impotriva oricui”, a spus Omar, intr-o engleza invatata de la sotia sa britanica.
Fiul lui ben Laden a mai afirmat ca parerea lui este impartatsita de asemenea si de catre un bun prieten al tatalui sau si de catre alti musulmani. “Ei spun de asemenea...ca tatal meu ar trebui sa isi schimbe modul de actiune”.

Intrebat daca tatal sau ar putea sa se ascunda undeva la granita dintre Pakistan si Afghanistan, Omar a spus “poate ca da, poate ca nu”. Fiul a mai adaugat ca nu a mai vorbit cu tatal, din anul 2000, moment in care a parasit o tabara de pregatire al Qaeda, cu acordul lui Osama.

Omar ben Laden a declarat ca nu stie unde se afla tatal sau, dar ca este increzator ca acesta nu va fi gasit pentru ca are sprijinul localnicilor.

La prima vedere, Omar pare sa aiba putine in comun cu tatal sau, considerat liderul miscarii teroristilor musulmani. Tanarul de 26 de ani, conduce un Jeep si este casatorit cu o britanica care are de doua ori varsta lui.

Totusi, asemanarea dintre Omar si tatal sau este evidenta. „Nu ascund faptul ca sunt fiul lui Osama ben Laden. Nu-mi ascund numele. Sunt chiar mandru de numele meu, dar atunci cand ai un astfel de nume, sunt oameni care se inspaimanta si fug”.

In acest moment, Omar si sotia sa se pregatesc sa lanseze o serie de proiecte contrare modului in care actioneaza Osama ben Laden, si anume miscari de incurajre a pacii, conform declaratiilor facute de catre Omar, in interviul obtinut de catre jurnalistii CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.