Cubanezii au mers ieri la urne pentru a-i alege pe cei 614 membri ai Adunarii Nationale.

Alegerile nu pot oferi surprize, singurul partid politic fiind cel comunist, dar noul parlament este cel care urmeaza sa numeasca, pana in 5 martie, un nou presedinte. Analistii speculeaza ca acesta ar putea fi altul decat Fidel Castro, pentru prima data in ultimii 50 de ani.

Castro, care a renuntat temporar la putere, in urma unei interventii chirurgicale suferite acum un an si jumatate, s-a aflat ieri pe listele de candidati in Adunarea Nationala.

"El a fost desemnat candidat in Adunarea Nationala, de catre cetatenii din circumscriptia lui, din Santiago de Cuba. Cred ca poporul care l-a desemnat il va alege deputat in parlament.

Ne-am dori sa il avem din nou la putere, dar acest lucru nu se va face decat daca el va accepta, iar acest lucru ramane de vazut", a declarat ambasadorul Cubei la Bucuresti, Manuel Hermida Medina, intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.