Autoritatile ascund zeci de decese produse pe santierele constructiilor olimpice.
Din dorinta de a finaliza cit mai repede constructia unei arene gigant si pentru a nu alimenta discutiile privind nerespectarea drepturilor omului, cu numai citeva luni inainte de debutul Jocurilor Olimpice, China a musamalizat zeci de accidente de munca, relateaza „Sunday Times“. Accidentele s-au produs din cauza neglijentei firmelor de constructie si a lipsei de experienta a muncitorilor. Cadavrele au fost imediat ridicate de politie, iar muncitorii au fost avertizati sa nu sufle o vorba. Tacerea familiilor celor decedati a fost cumparata de catre stat prin plata unor sume de pina la 30.000 de dolari, in conditiile in care muncitorii sint platiti cu circa 6 dolari pe zi.

Majoritatea deceselor se produc din cauza caderii muncitorilor de la inaltime. „Cadavrul era plin de singe. El a fost ridicat imediat si tuturor li s-a spus sa pastreze secretul. Am avut cosmaruri citeva nopti. In cele din urma am demisionat si m-am intors in orasul meu“, relateaza moartea unui coleg unul dintre sudorii care au lucrat la constructia Stadionului Olimpic. Un alt muncitor a fost zdrobit sub senilele unui buldozer in timp ce dormea sub cerul liber. Muncitorii se pling de altfel de conditiile mizere din baraci, unde sint nevoiti sa locuiasca cite 12 intr-o singura incapere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.