Unul dintre candidatii republicani pentru investitura la Casa Alba a comparat homosexualitatea cu zoofilia si avortul cu sclavia, explicand de ce, daca va fi ales presedinte, va cere amendarea Constitutiei pentru a le interzice, informeaza NewsIn.

"In toata istoria omenirii, casatoria a insemnat o relatie pentru viata intre un barbat si o femeie. Daca schimbam aceasta definitie, pana unde vom merge?", se intreaba Mike Huckabee, intr-un interviu pentru revista electronica Beliefnet.

"Nu inseamna ca esti extremist daca vrei sa definesti casatoria. A fi extremist inseamna sa vrei sa schimbi definitia casatoriei care ar putea fi uniune intre doi barbati, doua femei, un barbat si trei femei, un barbat si un copil, un barbat si un animal", a adaugat pastorul. "Biblia nu a fost scrisa pentru a fi amendata, insa Constitutia Statelor Unite da", a spus el.

Huckabee propune amendarea Constitutiei pentru a spune ca viata incepe de la procreare si pentru a interzice avortul. "Chiar daca legea care autorizeaza avortul ar fi abrogata, nu am castiga lupta", a spus el, pentru ca din cauza sistemului federal al Statelor Unite, avortul ar putea fi permis in anumite state.
"Este o logica a razboiului civil. Ar fi ca si cum ai spune ca sclavia este autorizata in statul Georgia, dar nu in Massachusetts. Nu are sens. Sclavia este rea. Nu poate fi buna intr-o parte si rea in alta parte. La fel este si in cazul avortului", a spus el.

In interviul publicat de Beliefnet, Huckabee spune ca citeste Biblia zilnic si ca are un exemplar mereu cu el pentru a putea citi din ea intre reuniunile electorale. "Acest lucru ma ajuta foarte mult", a spus el, adaugand ca a simtiti de mai multe ori "prezenta lui Dumnezeu", mai ales in timpul dezbaterilor televizate la care participa. "Am simtit cum Domnul imi dadea intelepciune" in acel moment, a spus el.

Invingator al caucusurilor din Iowa, Mike Huckabee este unul dintre favoritii republicani ai alegerilor primare din Carolina de Sud, care se vor desfasura sambata. Huckabee conteaza mai ales pe alegatorii dreptei crestine pentru a se distanta de rivalii sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.