Irakul va cunoaste o perioada de prosperitate si progres in anii urmatori, conform unor estimari realizate de ONU si de Fondul Monetar International.
Potrivit FMI, statul va cunoaste o crestere economica de 7% in 2008 si de aproape 8 procente anul viitor. „Bineinteles, aceasta evolutie este strict conditionata de o majorare a productiei de titei si de imbunatatirea securitatii in tara“, a precizat Mohsin Khan, directorul departamentului pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, din cadrul FMI.

In ceea ce priveste petrolul, prognozele sint destul de bune. Potrivit Fondului Monetar International, in 2008, Irakul isi va majora productia de aur negru cu 200.000 de barili pe zi. Statul va ajunge sa produca astfel 2,2 milioane de barili de titei zilnic. Totusi, Bagdadul „va avea in continuare nevoie de asistenta internationala, in special in domeniul securitatii“, e de parere Khan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.