Toate marile jurnale italiene au condamnat ieri protestele profesorilor si studentilor, care au dus la anularea vizitei Papei la Universitatea din Roma, potrivit Corriere della Sera, care vorbeste de "o infrangere pentru tara", informeaza NewsIn.

"Biata biserica, biata Italie", titreaza prima pagina a cotidianului de centru-dreapta, Il Giornale, patronat de familia Berlusconi.

Faptul ca Papa si-a anulat vizita "este o caricatura a laicitatii care a castigat, o laicitate radicalizanta, mereu pregatita sa fie anticlericala, care vrea doar sa isi asculte propriile argumente", scrie cotidianul cu cel mai mare tiraj din Italia, Corriere della Sera, care vorbeste despre "o infrangere pentru tara".

"Pana ieri, (Italia) era o tara toleranta, unde amprenta religioasa, culturala, sociala si politica a catolicismului se armoniza cu multiculturalismul, garantat de statutul sau de republica", scrie pe prima pagina directorul cotidianului de stanga, La Repubblica, Enzio Mauro. "Dar a avut loc o sciziune dramatica in ochii lumii (...) Papa, care este, de asemenea, episcopul Romei, nu poate vorbi in universitatea orasului sau, in aceasta Italie mediocra din 2008", continua Mauro, care vorbeste "de o zi care va ramane in memoria tarii".

Profesorii Universitatii din Roma, au comis, cu protestul lor, "o eroare si au demonstrat ca nu cred destul in pluralism", estimeaza cotidianul economic Il Sole 24 Ore.

Conducatorul Bisericii Catolice trebuia sa tina un discurs maine, in fata unui auditoriu format din profesori si studenti, in timpul ceremoniei de deschidere a anului universitar. Un grup format din profesori, cercetatori la departamentul de fizica al universitatii si studenti radicali au protestat timp insa, timp de mai multe zile, impotriva venirii papei la institutia de invatamant.

Conform presei italiene, temerile legate de tulburarile care ar fi putut pata imaginea Papei sunt la originea anularii acestei vizite a Suveranului Pontif.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.