O politiciana de extrema dreapta a generat o polemica aprinsa in Austria, comparand profetul Mahomed cu un "violator de copii". In prezent, aceasta beneficiaza de o protectie intensificata, dupa ce ieri, a fost vizata de un mesaj video de amenintare, informeaza NewsIn.

Susanna Winter, lider al partidului de extrema dreapta FPOe la Graz, a primit ieri un mesaj de amenintare care este difuzat in prezent si pe YouTube. Imaginile, publicate pe site-ul YouTube, dureaza patru minute si 48 de secunde, prezinta in special persoane inarmate, pe fundalul unor cantece musulmane. Autorii mesajului au scris in germana: "Susanne Winter, ai comis o greseala. Inch'allh vei fi pedepsita pentru ceea ce ai spus". Clipul continua cu imagini ale atentatelor din 11 septembrie 2001, de la New York, precizand: "Din cauza declaratiilor tale, acest lucru s-ar putea produce si in tara ta".

Inregistratea "este in curs de a fi analizata si nu poate fi atribuita in mod clar (vreunei organizatii - n.red.) la ora actuala", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Rudolph Gollia. Acesta a subliniat ca inregistrarea nu justifica, pana la noi ordine, o ridicare a nivelului general de securitate in tara.

In ceea ce o priveste pe Susanna Winter, acesteia "i s-a propus, iar ea a acceptat, o protectie intensa dupa difuzarea inregistrarii de pe YouTube”, a adaugat Rudolph Gollia.

Tot in cursul zilei de ieri, o organizatie pana in prezent necunoscuta, Frontul Islamic Global al Mass-Media (Global Islamic Media Front, GIMF) a trimis mesaje electronice presei austriece in care Susanne Winter era amenintata, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

Declaratiile lui Winter au dus la deschiderea unei anchete a Parchetului din Graz, care incearca sa stabileasca daca afirmatiile politicianului incita la ura rasiala, delict pasibil cu pana la doi ani de detentie in Austria.

Comunitatea Islamica din Austria (IGGIOe) a depus de asemenea plangerea pentru "insultarea religiei", a anuntat purtatoarea de cuvant a organizatiei, Carla Amina Baghajati.

Declaratiile liderului de extrema dreapta au fost condamnate si de catre cancelarul social-democrat Alfred Gusebauer, care a avertizat ca nu va accepta ca "pacea, libertatea si toleranta sa fie calcate in picioare in Austria".

Seful statului, Heinz Fischer, a condamnat in acelasi mod afirmatiile: "Este absolut inacceptabil. Nu este vocea Austriei, este o voce pe care o respingem. Austria se recunoaste in dialog si in respectarea culturilor si religiilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.