Guvernul restituie populatiei economiile pierdute la „CEC-ul” sovietic.

Sute de mii de ucraineni stau ziele acestea la cozi interminabile pentru a-si recupera o parte din banii depusi la banci inainte de destramarea URSS, relateaza AFP. Pagubitii asteapta ore intregi in fata filialelor bancii de stat ucrainene, iar in orasul Zaporojia (sud-estul Ucrainei) s-a inregistrat deja un deces. Victima este un batran. „Se spune ca l-a lasat inima”, explica un politist.

Pentru o suma maxima de doar 1.000 de grivne (200 de dolari) de fiecare, ucrainenii scosi din case de saracie s-au asezat la coada luni chiar la primele ore ale diminetii. Este si cazul Ganei, o pensionara de 70 de ani. „Am imprumutat bani pentru a-mi inhuma sotul”, spune ea cu tristete. Acum, femeia trebuie sa-si plateasca datoria, iar despagubirile oferite de stat i-ar fi de mare folos. „Isi bat joc de noi!”, acuza Gana, nemultumita ca autoritatile ucrainene au suspendat platile la Kiev, invocand probleme tehnice.

Cu toate acestea, oamenii au refuzat sa plece din fata filialelor bancare si au preferat sa astepte in frig. „Daca mai tarziu anuleaza programul prin care se acorda despagubiri?”, a intrebat tematoare o batrana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.