Trupele olandeze au ucis doi dintre camarazii lor si doi soldati afgani, in timpul unei incaierari confuze cu trupele talibane, care s-au desfasurat in partea central-sudica a Afganistanului, informeaza CNN.

Un alt soldat olandez a fost ranit in timpul unui schimb de focuri, ce a avut loc sambata in provincia Oruzgan, la nord de Kandahar, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului olandez pentru aparare, Robin Middle.

Middle a precizat ca in acest moment se desfasoara o ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale mortii celor doi soldati. Purtatorul de cuvant a mai adugat ca luptele s-au desfasurat in apropierea bazei olandeze Deh Rawod, pe timp de noapte si in conditii meteorologice proaste.

Aproape 1.200 din cei 1.500 de soldati olandezi se afla in Oruzgan, acolo unde fortele NATO incearca sa respinga atacurile insurgentilor talibani.

In ultima perioada, observatiile strategilor militari in ceea ce priveste Avganistanul, au fost ca NATO mai are nevoie de cateva mii de soldati. In conditiile in care aliatii SUA nu mai sunt la fel de deschisi in ceea ce priveste aceasta chestiune, Statele Unite se gandesc sa mai trimita in lupta alti 3.000 de militari americani, comenteaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.