Fuga prin Europa dupa medici stomatologi mai putin costisitori decat in tarile din Vest a devenit o moda care a luat amploare, scrie ziarul britanic The Independent intr-un material intitulat "Turismul dentar".
Marea Britanie este tara in care se practica cele mai mari preturi la tratamentele dentare. Locul al doilea este detinut de Italia, iar al treilea, de Spania.

Costurile mari nu sunt atragatoare pentru nimeni, de aceea pacientii cu probleme dentare se indreapta tot mai mult spre regiunile unde se practica preturi rentabile. Fenomenul "turismului dentar" ia amploare in tarile membre ale Uniunii Europene, a concluzionat cotidianul britanic The Independent, citand un studiu al Institutului pentru evaluare tehnologica medicala al Universitatii din Rotterdam. Potrivit acestuia obturatia de canal la un molar costa 156 de euro in Marea Britanie, 135 in Italia si 125 in Spania. in schimb, aceeasi interventie costa 67 de euro in Germania, 64 in Olanda, 47 in Danemarca, 46 in Franta si numai 18 euro in Polonia si 8 in Ungaria, motiv pentru care aceasta din urma a devenit tinta preferata a pacientilor europeni, noteaza ziarul La Repubblica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.