Croitorii dintr-o provincie din nord-estul tarii nu mai au voie sa faca masuratori pe trupul clientelor.

Presa internationala este ingrijorata din cauza reaparitiei unor restrictii ultraconservatoare in Afganistan. Autoritatile dintr-o provincie afgana au emis o dispozitie locala care seamana cu masurile impuse de talibani pe vremea in care se aflau la putere in aceasta tara, relateaza Reuters. Dispozitia a fost elaborata de consiliul clericilor islamici din provincia Takhar si prevede interdictii pentru croitori, care nu mai pot face haine pentru clientela feminina.

"Croitorii de sex masculin nu mai au voie sa faca masuratori pe trupul femeilor", a declarat - pentru Reuters - guvernatorul provinciei Takhar - din nord-estul tarii -, Abdul Latif Ibrahimi. "Femeile trebuie sa fie masurate numai de croitorese", a adaugat el.

Cu toate ca multe afgane sunt foarte pricepute la lucrul de mana, in majoritate, croitorii din reteaua comerciala sunt barbati. Masura restrictiva - care interzice croitorilor de sex masculin sa faca haine pentru cliente - a mai fost instituita in aceasta tara pe vremea regimului taliban, inlaturat de la putere in urma cu peste sase ani. Talibanii au mai interzis femeilor dreptul la educatie si dreptul la un loc de munca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.