Candidatul clasat pe locul 3 la alegerile prezidentiale din Georgia a fost inculpat pentru tentativa de a rasturna regimul presedintelui Saakasvili.
Miliardarul georgian Badri Patarkatisvili, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost acuzat oficial de procurorii de la Tbilisi pentru conspiratie impotriva guvernului georgian si punerea la cale a unui act terorist indreptat impotriva ministrului de Interne.

Acuzatiile se bazeaza pe o inregistrare audio, difuzata deja de postul public de televiziune, in care un individ a carui voce seamana cu cea a lui Patarkatisvili ii ofera unui inalt oficial din Ministerul de Interne georgian 100 de milioane de dolari, in schimbul carora acesta urma sa-l aresteze pe ministrul de Interne si sa anunte la televiziune ca presedintele Saakasvili i-a cerut sa falsifice rezultatele alegerilor prezidentiale din 5 ianuarie. “Patarkatisvili trebuie sa se prezinte la biroul procurorului general”, a declarat joi un purtator de cuvint al Parchetului General georgian, citat de Reuters, adaugind ca toate conturile deschise de oligarh in Georgia au fost inghetate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.