Inregistrari legale ale convorbirilor telefonice in care sunt vizate persoane suspectate de terorism in Statele Unite au fost intrerupte de catre operatorii din telecomunicatii, pentru ca FBI nu si-a platit facturile, potrivit unui raport al inspectorului Departamentului de Justitie, informeaza NewsIn.

Alertati de suspiciuni de frauda asupra fondurilor rezervate operatiunilor secrete ale FBI, inspectorii Departamentului au demarat o ancheta care a dus la condamnarea, in luna iunie, a unei specialiste in telecomunicatii, care deturnase 25.000 de dolari.

In cursul anchetei, inspectorii au mai descoperit insa si un sistem invechit de plata a operatiunilor secrete. Pentru efectuarea platilor, documentele trebuie sa treaca prin terte birouri, total dezorganizate, potrivit raportului, al carui rezumat este publicat pe site-ul Departamentului.

Dezorganizarea este flagranta mai ales pentru plata inregistrarilor telefonice din lupta impotriva criminalitatii si terorismului, noteaza NewsIn.

Examinand aproximativ 1.000 de ordine de plata emise de cinci birouri diferite, inspectorii au descoperit ca mai mult de jumatate au fost platite cu intarziere. Iar in cazul unora, plata se facea cu atat de mare intarziere, incat operatorul taiase deja linia telefonica.

Potrivit Reuters, raportul de audit a citat un caz in care o inregistrare facuta in cadrul Foreign Intelligence Surveillance Act, care gestioneaza spionajul electronic, a fost intrerupta pentru ca nu a fost platita factura. "Intarzierea platii facturilor a dus la deconectarea liniilor telefonice care trebuiau sa furnizeze FBI-ului aceste inregistrari, ceea ce a dus la pierderea dovezilor, inclusiv o situatie in care livrarea unei interceptari cerute prin FISA nu a fost furnizata din cauza platii in ultimul moment al facturii", potrivit raportului.

Purtatorul de cuvant al FBI, Richard Kolko, a declarat insa ca "nicio investigatie nu a fost serios afectata de aceasta situatie". Majoritatea informatiilor din raport contineau informatii confidentiale si multe detalii nu au fost facute publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.