Televiziunea iraniana a difuzat astazi, imagini ale incidentului de duminica din Stramtoarea Ormuz, in care au fost implicate vedete iraniene si nave americane, dupa ce marti Pentagonul prezentase propriile imagini, despre care Teheranul a afirmat ca sunt trucate, informeaza NewsIn.
Imaginile de la televiziunea iraniana, furnizate de Gardienii Revolutiei si filmate de la bordul uneia dintre cele cinci vedete rapide implicate in incident, infatiseaza una dintre ambarcatiunile iraniene care se apropie de una dintre cele trei nave americane. Unul dintre marinarii iranieni este filmat in timp ce incearca sa stabileasca comunicarea cu o nava americana, crucisatorul Port-Royal CG-73, caruia ii cere de mai multe ori sa se identifice. Nava americana raspunde de fiecare data, comunicand identitatea navei, dar atunci cand i se cere sa explice directia si vitezei pe care le are, raspunde ca navigheaza in ape internationale.

Aceasta inregistrare este facuta publica in replica la inregistrarea video si audio prezentata marti de Pentagon, despre care o sursa militara iraniana a spus ca sunt imagini de arhiva si "trucaje".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.