Tony Blair a fost numit astazi, consilier cu norma redusa de catre banca americana JP Morgan, a anuntat banca intr-un comunicat. Fostul premier britanic ar putea obtine astfel un salariu anual de peste un milion de dolari, conform NewsIn.

Blair va consilia directiunea bancii "contribuind cu imensa sa experienta internationala pentru a furniza companiei sfaturi strategice si o viziune din interior asupra problemelor politice mondiale si a tendintelor emergente", a precizat JP Morgan in comunicat.

Fostul prim-ministru britanic va participa in numele bancii americane la anumite evenimente si conferinte, a adaugat JP Morgan.

"Suntem onorati" de decizia lui Tony Blair, s-a felicitat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, estimand ca fostul inalt oficial britanic "va aduce o viziune mondiala unica si de neinlocuit bancii si clientilor nosti, valoroasa mai ales in perioade marcate de turbulente".

Citat in comunicat, Blair a subliniat "marea ocazie de a contribui la activitatea bancii JP Morgan Chase", numind-o "o companie de prim rang in economia mondiala, cu o prezenta puternica in toate regiunile lumii".

Conform unui cabinet de recrutare din New York, citat de Financial Times, rolul lui Blair in cadrul JP Morgan i-ar aduce o remuneratie de peste un milion de dolari pe an, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.