Mai multe companii din Germania, care se confrunta cu lipsa fortei de munca, au fost nevoite sa indeplineasca anumite nevoi ale familiilor angajatilor, cum ar fi ingrijirea copiilor chiar la locul de munca.

De cateva luni, fabricantii de masini, constructorii de automobile sau producatorii de aplicatii din Germania, sunt afectati de lipsa personalului calificat, ceea ce i-a determinat pe angajatori sa isi indrepte atentia fata de forta de munca feminina.

Piata germana este afectata de lipsa a peste 50.000 de ingineri, determinand companiile germane sa refuze contracte, afectand astfel intreaga performanta economica a tarii. In acelasi timp, cu o rata de angajare de 62,2% in randul femeilor, Germania detine inca un potential neexploatat.

"In sectorul comercial, femeile sunt mai eficiente ca barbatii", fiind de asemenea talentate si in sectorul tehnic. Singura problema este ca "femeile au copii", a declarat patronul companiei constructoare de automobile Daimler Chrysler, Dieter Zetsche. "Intr-o societate nu ne putem permite sa pierdem angajatii si competentele acestora, doar pentru ca isi doresc sa intemeieze o familie", a mai adaugat acesta.

Prin urmare, grupul a inaugurat in septembrie 2007 gradinite in patru dintre amplasamentele germane de constructie a automobilelor, informeaza NewsIn.

Potrivit Ministerului Familiei, 3,5% din companii ofereau aceasta posibilitate in 2006, insa 36% au declarat ca vor lua aceasta posibilitate in calcul, un procentaj ce urca la 45% in randul firmelor cu peste 250 de salariati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.