Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externa, Javier Solana, sosit, luni seara, la Moscova, si presedintele rus, Vladimir Putin, au salutat, ieri, in cadrul unei intrevederi desfasurate in statiunea Soci, pe malul Marii Negre, imbunatatirea relatiilor dintre Rusia si UE. "Am identificat din ce in ce mai multe interese comune", a declarat Putin, la finele discutiilor cu demnitarul european.

La randul sau, Solana a apreciat ca relatiile dintre cele doua parti sunt "din ce in ce mai bune" si si-a exprimat convingerea ca summitul UE - Rusia, programat pentru 10 mai, urmeaza sa fie un succes. UE si Rusia incearca de mai multi ani sa ajunga la un acord in patru domenii de cooperare: economie, libertate - securitate - justitie, cercetare - educatie - cultura, si securitate externa.

Potrivit lui Solana, documentele privind cele patru domenii "fac obiectul unui acord complet" si vor fi semnate "in viitorul apropiat". Vizita lui Javier Solana survine intalnirii care a avut loc vinerea trecuta la Luxemburg, intre ministrii de Externe rus si luxemburghez, Serghei Lavrov si, respectiv, Jean Asselborn. In urma reuniunii, participantii si-au exprimat increderea in capacitatea de a negocia un acord de cooperare pana la apropiatul summit UE - Rusia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.