China este decisa sa trimita trupe in Coreea de Nord in eventualitatea in care regimul lui Kim Jong-Il ar cadea, iar in tara s-ar instaura anarhia. Militarii chinezi ar asigura ordinea si ar securiza arsenalul nuclear, potrivit unui raport realizat de doua think-tank-uri renumite din Washington.
Autoritatile de la Beijing ar solicita mai intai aprobarea ONU. in cazul in care institutia nu va fi de acord, iar regimul comunist se va simti amenintat de evolutia evenimentelor din tara vecina, Armata de Eliberare a Poporului va fi pregatita sa actioneze unilateral.

Cele doua think-tank-uri, Institutul American pentru Pace (USIP) si Centrul pentru Studii Strategice si Internationale (CSIS), au realizat raportul adunand informatii de la mai multe surse din China, inclusiv de la profesori si specialisti militari. Concluzia vine sa intareasca schimbarea de atitudine a autoritatilor de la Beijing fata de regimul dictatorial de la Phenian.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.