Desi autoritatile italiene considera ca au decapitat Cosa Nostra dupa arestarea triumviratului Provenzano-Rutolo-Lo Piccolo, mafia siciliana continua sa functioneze dupa regulile ei oculte, printre care si un "decalog".
O data cu arestarea bossului mafiot Salvatore Lo Piccolo, cautat de politie de 23 de ani, carabinierii au descoperit si un document ce contine "10 porunci pentru mafioti", destinat membrilor Cosei Nostra, celebra mafie siciliana. "Trebuie sa fii in orice moment disponibil pentru Cosa Nostra. Chiar daca nevasta sta sa nasca". "Trebuie sa iti respecti sotia". "Nu trebuie sa frecventezi barurile sau cercurile de jocuri de noroc". "Nu trebuie sa ravnesti la femeia prietenilor". Acest decalog contine elementele unui "manual de initiere" pentru noii mafioti recrutati si le cere, intre altele, sa "nu simpatizeze cu membrii politiei" si interzice apropiatilor membrilor Cosei Nostra sa faca parte din fortele de ordine.

Daca ar fi sa dam crezare ministrului italian de Interne, Giuliano Amato, prefectului din Palermo, Giuseppe Caruso, si procurorului antimafie, Piero Grasso, "Caracatita" a fost decapitata si nu mai este decat umbra a ceea ce fost, considerand ca "este momentul propice pentru a fi lovita".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.