Presiunea rusa asupra pietei energetice europene ar creste exponential in cazul in care Gazprom intra pe piata celui de-al optulea furnizor de petrol din lume.
Gazprom, uriasa companie ruseasca de stat care ingrijoreaza politicienii din vestul Europei prin controlul pietei energetice europene, incearca sa puna mina pe impresionantele rezerve de petrol din Nigeria. Informatia a fost furnizata de un inalt oficial nigerian din domeniul industriei petroliere, sub protectia anonimatului, pentru cotidianul „Financial Times“.

Conform oficialului, compania ruseasca se ofera sa investeasca in infrastructura energetica a tarii, urmind sa primeasca in schimb acces la unele dintre cele mai mari depozite de petrol din lume. Piata nigeriana era dominata pina acum de companii occidentale, cum ar fi Royal Dutch Shell, Chevron sau ExxonMobil. Nigeria este al optulea exportator de petrol din lume.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.