Mexicanii care locuiesc in jurul muntelui au putut vedea un nor de fum si cenusa inalt de opt kilometri, insa oficialii spun ca nu exista pericol .

Vulcanul Popocatepetl, din Mexic, si-a intetit activitatea in ultimele zile, oferind un adevarat spectacol. incepand de sambata, craterul arunca fum si cenusa, norul vulcanic atingand cea mai mare inaltime din ultimii sapte ani. Popocatepetl se afla la numai 60 de kilometri de capitala Mexico City, dar oficialii spun ca nu exista pericol major.

"Judecand dupa altitudine, este cel mai mare nor pe care l-am vazut in ultimii sapte ani", a declarat directorul Planului Operativ condus de guvern, Ramon Pena, citat de AFP.

El a spus totusi ca activitatea vulcanica ce se produce in aceste zile la numai 60 de kilometri in sud-estul capitalei mexicane, Mexico City, nu schimba actuala "alerta cod galben" - care inseamna ca nu exista riscuri - pentru populatia din vecinatate. Coloana de fum, cenusa si abur care se ridica din craterul vulcanului a coborat treptat peste satele si orasele din statul mexican Puebla, situate in vecinatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.